SDO (S) 1 – Noveas 1 (17-19) op 20-01-2024

We speelden vandaag uit tegen SDO, waarbij we van te voren wisten dat er kansen lagen, mede door het vertrouwen wat de wedstrijd van vorige week had meegebracht.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simons, Peter Krol en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Jorrit Zijlstra en Patrick Bakker. Op bank zaten Adrie Heinhuis, Johan de Vries en Veerle Beute.

De score werd geopend door SDO met een strafworp, gevolgd door een afstandsschot, waardoor er al snel en score van 2-0 op het bord stond. Lotte maakt vervolgens de eerste voor Noveas d.m.v. een afstandsschot, maar helaas direct weer gevolgd door een punt voor SDO. Hierna was het Sian die met een doorloopbal de stand op 3-2 zette. Helaas ook nu weer meteen gevolgd door een tegentreffer van SDO. Noveas scoorde ondertussen drie keer op rij, waardoor de stand van 4-5 op het bord kwam en ook de eerste wissel zich voltrok. Johan kwam erin voor Peter. Noveas ging goed door en na een stand van 5-7 werd er wederom gewisseld. Adrie kwam erin voor Jorrit. Uiteindelijk werd vlak voor rust Jorrit weer tussen de lijnen gebracht voor Yorrin. Helaas had SDO ondertussen het verschil weten weg te werken en één punt voorsprong gepakt. Waarmee de stand bij rust 9-8 was.

Na de pauze nam SDO verder afstand en stond er een stand op het bord van 11-8. Na een scoren van Patrick en de volgende wissel, waarbij Yorrin weer binnen de lijnen kwam voor Johan, was het de beurt aan Noveas voor een tegenoffensief. Dit pakte goed uit en met een score van 12-12, werd Adrie gewisseld voor Johan. Noveas zette flink door er werd goed gestreden voor de punten, waardoor we zelfs even met drie punten los stonden met een stand van 14-17. Helaas wist uiteindelijk SDO het gat toch nog met één punt kleiner te krijgen, maar de winst ging mee naar Steenwijk, met een eindstand van 17-19 en uiteraard veel dank aan de heren van het tweede die super hebben geholpen!

Doelpunten: Lotte van der Terp 7 maal, Sian van der Terp 4 maal, Patrick Bakker 3 maal, Jorrit Zijlstra 2 maal, Anna Hofstra, Esmee Simonis en Yorrin Gritter 1 maal.