Club Brothers 1 – Noveas 1 (23-22) op 13-01-2024

We speelden vandaag uit tegen Club Brothers de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, waarbij we van te voren wisten dat we flink aan de bak moesten, omdat zij bovenaan stonden zonder puntverlies.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simons, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Jorrit Zijlstra en Patrick Bakker. Op bank zaten Adrie Heinhuis en Aniek Simonis.

De score werd geopend door Club Brothers met een doorloopbal, waarna Harjan met een klein kansje de stand weer gelijk trok naar 1-1. Vervolgens was het weer Club Brothers die met een doorloopbal scoorde, ditmaal gevolgd door een score van Anna met een doorloopbal. Daarna was het Noveas die met een score van Harjan d.m.v. klein kansje op voorsprong kwam. Ook weer gevolgd door een score tegen van Club Brothers. Zo ging het gelijk op tot 9-9. Aan het eind van de eerste helft was Club Brothers succesvol met een aantal afstandsschoten, waardoor de ruststand uiteindelijk 13-10 was.

Na de pauze vielen ook de afstandsschoten van Noveas goed waardoor het na een aantal minuten gespeeld te hebben 14-14 was. Club Brothers probeerde het tegenoffensief te doorbreken, dit lukte, maar ze kwamen vervolgens zelf maar niet los van Noveas. Elke keer dat Club Brothers scoorde had Noveas een antwoord. Waardoor vlak voor tijd de stand 22-22 was. Helaas kreeg Club Brothers nog een vrije bal. Deze werd benut en dus was de eindstand 23-22.

Doelpunten: Harjan Keizer 5 maal, Lotte van der Terp, Sian van der Terp 4 maal, Patrick Bakker 3 maal, Anna Hofstra, Esmee Simonis en Jorrit Zijlstra 2 maal.