Noveas 1 – Roreko 1 (17-20) op 27-01-2024

We speelden vandaag thuis tegen Roreko. Normaal gesproken altijd een spannende pot, maar vandaag hadden ongeveer alle heren een handicap en starten we daarom ook met vier heren op de reservebank.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simons, Johan de Vries en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Jorn Hofstra en Patrick Bakker. Op bank zaten Peter Krol, Nieko de Jong, Harjan Keizer, Jorrit Zijlstra en Marloes Jansen.

De score werd geopend door Roreko met een afstandsschot, na vijf minuten gevolgd door een vrije bal van Roreko die raak werd gegooid, waardoor er een score van 2-0 op het bord stond. Anna maakte vervolgens de eerste voor Noveas d.m.v. een klein kansje. Daarna mocht Lotte een strafworp nemen en die benutte ze, zodat de stand weer gelijk was. Roreko nam weer een voorsprong met een afstandsschot. Hierna kwam Harjan in het veld voor Johan. We waren tien minuten onderweg en hoe zal ik het beschrijven, de scheidsrechter werd wel uitgetest. Yorrin maakte de 3-3 door een afstandsschot en wederom gevolgd door een punt van Roreko. Noveas zette even door en met twee afstandsschoten op rij kwamen we op 5-4. Helaas was dit een korte opleving, want hierna kwam Roreko met drie punten op 5-7. Toen was het de beurt aan Jorrit om binnen de lijnen te komen voor Jorn, waarna beide ploegen nog twee maal scoorden. Hiermee kwam de stand bij rust 7-9 op.

Na de pauze nam Roreko verder afstand met een afstandsschot en zette de stand op het bord van 7-10. Na het scoren van Harjan en Lotte was het Lotte nogmaals die met een doorloopbal de stand gelijk bracht op 10-10. Helaas was deze inspanning van korte duur, want Roreko liep vervolgens weg naar 10-17. Een time out en een wissel van Jorn voor Yorrin konden dit uiteindelijk stoppen. Noveas startte met nog 10 minuten op de klok het slotoffensief met twee punten door Jorrit en Sian. Vervolgens werd Yorrin weer binnen de lijnen gebracht voor Jorrit en daarna werd meteen Jorrit ingezet voor Harjan. Waarna Noveas doorging met scoren met af en toe een score van Roreko. Helaas was Roreko te ver uitgelopen om nog ingehaald te kunnen worden en stond er een eindstand op het bord van 17-20.

Doelpunten: Lotte van der Terp en Anna Hofstra 4 maal, Sian van der Terp 3 maal, Esmee Simonis 2 maal, Harjan Keizer, Jorrit Zijlstra, Jorn Hofstra en Yorrin Gritter 1 maal.