Onze club

Noveas is een korfbalvereniging in Steenwijk en is opgericht op: 27 september 1961.
De naam betekent: “Nooit versagen, altijd strijden”.

De leden
De club telt zo rond de honderdvijfentwintig leden. K.v. Noveas is in Steenwijk een begrip geworden. De echte korfballer speelt nooit ‘alleen maar’ wedstrijden. Hij of zij heeft een speciale clubbinding. Als trainer, begeleider jeugdteam, lid van de jeugdcommissie, of zitting hebbend in het bestuur geven de meeste leden wat extra. De korfballers van k.v. Noveas zijn voortdurend bezig met het promoten van de korfbalsport, zodat korfbal de aandacht krijgt die het verdient.
Buiten de dubbelrol van speler en vrijwilliger zijn er ook steeds meer vrijwilligers actief als niet spelend lid. Deze mensen vind je in alle gelederen van onze club. Van kantinedienst tot communicatie. Het is dus echt een familiesport.

Teams
Wanneer we kijken naar de spelende teams dan hebben we de hele reeks in huis. Van Kangoeroe Klup tot het eerste. Ook door de weeks zijn we sterk vertegenwoordigd door het in stelling brengen van ons midweekteam.

De trainingen zijn voor alle spelers op dinsdag en/of vrijdag avond. Dus als je wilt korfballen in Steenwijk, kun je dit doen op elk niveau en op elke leeftijd. Voor elk wat wils.

Clubgebouw
De naam van de Kantine is: ’t Inlopertje. Deze staat op onze prachtige accommodatie aan de Middenweg op sportpark Nieuwe Gagels. Deze wordt actief gebruikt tijdens de veld seizoenen. In het zaal seizoen kan je ons vinden in de Waterwijck.

Korfbal en meer
Naast het spelen van de wedstrijden in competitieverband en trainen op het veld of in de sporthal is er nog veel meer te doen bij k.v. Noveas. De vereniging beschikt over een actieve jeugdcommissie en activiteitencommissie, waardoor er altijd wel wat wordt georganiseerd, van kaartavonden tot een zomerkamp als seizoenafsluiting. K.v. Noveas heeft gezelligheid en sportplezier hoog in het vaandel staan!