GIGA Kangoeroedag

GIGA Kangoeroedag
Eerst even kort over de achtergrond van deze GIGA Kangoeroedag. De KNKV (Korfbalbond) heeft de Kangoeroe Klup in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar.

Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Wat kunnen de kinderen verwachten
Op veld worden diverse spelletjes opgesteld die worden begeleid door leden van Noveas. De spelletjes variëren van balspelletjes en estafettes tot behendigheidsspelletjes. Volgens een vooraf bepaald schema gaan de kinderen de spelletjes spelen. Na afloop is er voor ieder kind een leuk aandenken.

Rol van de school
Het verdelen van de kinderen in groepjes. (Het aantal groepjes is afhankelijk van het aantal scholen (lees kinderen) die zich hebben aangemeld. En dat wordt bepaald na sluitingsdatum). Daarnaast is het wenselijk dat de begeleiding van de kinderen naar en op het veld door school geregeld wordt. Zoals gezegd bij de spelletjes staan Noveas leden.

Datum en tijd, locatie
Korfbalveld Sportpark de Groene Long.

Uitnodiging voor dit evenement in 2024 volgt begin maart, info: kangoeroes@noveas.nl

 

logo-kangoeroeklup