Noveas 1 – KIOS ’45 1 (23-11) op 16-12-2023

We speelden vandaag thuis tegen KIOS ’45, waarbij we van te voren zeker mogelijkheden zagen, omdat KIOS ’45 onder ons staat in de stand. Daarnaast werd er in de afgelopen wedstrijden steeds in de tweede helft een inhaalwedstrijd gespeeld en het doel was nu om juist in de eerste helft goed van start te gaan. Tenslotte was Lotte van der Terp weer aanwezig en startte op de bank na een half jaar in het buitenland te zijn geweest.

Aanval: Sian van der Terp, Aniek Simons, Harjan Keizer en Jorrit Zijlstra. Verdediging: Anna Hofstra, Esmee Simonis, Yorrin Gritter en Jorn Hofstra. Op bank zaten Patrick Bakker, Veerle Beute en Lotte van der Terp

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Jorrit, waarna Harjan strafworp benutte en de stand verdubbelde naar 2-0. Vervolgens was het KIOS ’45 die een punt scoorde. Noveas ging door met een afstandsschot van Anna, wederom gevolgd door een punt van KIOS ’45. Noveas kwam om dreef met 6 punten op een rij, wat de stand bracht op 9-2. Hierna kwam Patrick tussen de lijnen i.p.v Yorrin en even later verving Lotte Aniek in het veld. Noveas ging door met scoren met af en toe een punt tegen voor KIOS ’45, wat uiteindelijke de ruststand op het bord bracht van 15-5.

Na de pauze maakte KIOS ’45 het eerste punt, waarna Noveas door ging met scoren, wat een tussenstand van 21-7 op het bord bracht, Noveas was alleen in de tweede helft niet meer ze geconcentreerd, waardoor KIOS ’45 in de tweede helft bij kon blijven en tegen het laatste nog iets terug kon komen, met uiteindelijk een eindstand van 23-11.

Doelpunten: Jorrit Zijlstra 5 maal. Harjan Keizer 4 maal, Anna Hofstra en Jorn Hofstra 3 maal. Patrick Bakker, Lotte van der Terp en Esmee Simonis 2 maal, Sian van der Terp en Yorrin Gritter 1 maal.