Noveas 1 – Stadskanaal ’74 1 (15-18) op 09-12-2023

We speelden vandaag thuis tegen Stadskanaal, waarbij van beide ploegen enthousiaste aanhanger op de tribune zaten, compleet met toeters en bellen.

Aanval: Sian van der Terp, Veerle Beute, Harjan Keizer en Jorrit Zijlstra. Verdediging: Anna Hofstra, Esmee Simonis, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een doorloopbal van Jorrit, waarna Jorrit andermaal met een afstandsschot de stand verdubbelde naar 2-0. Vervolgens was het Stadskanaal wat met drie punten op een rij de score kantelde. Noveas deed wat terug door middel van Harjan wat de score gelijk bracht op 3-3. Zo werd er nog om en om een punt gemaakt, maar naar de 4-4 was het antwoord van Noveas helaas zoek, waardoor Stadskanaal wegliep naar 4-9. Jorrit en Esmee maakten nog wel twee punten voor de rust, maar de uiteindelijke ruststand werd door Stadskanaal op 6-10 gebracht.

Na de pauze ging Stadskanaal door met scoren, door middel van een afstandsschot maakten ze de 6-11, gevolgd door een vrije bal, waardoor met een stand van 6-12 er 6 punten verschil op het bord komt. Noveas blijft aandringen en weet het verschil elke keer weer een puntje te verkleinen, maar uiteindelijke blijft het wel achter de feiten aan lopen en komt er een eindstand van 15-18 op het bord. Kortom de dip van 5 minuten rond de 20e minuut in de eerste helft heeft de wedstrijd grotendeels bepaalt.

Doelpunten: Esmee Simonis 5 maal. Jorrit Zijlstra 3 maal. Harjan Keizer en Jorn Hofstra 2 maal. Patrick Bakker, Anna Hofstra en Aniek Simons 1 maal.