Roreko 1 – Noveas 1 (19-11) op 18-11-2023

We speelden vandaag uit tegen Roreko, wat van te voren op papier een leuke pot kon worden.

Aanval: Anna Hofstra, Esmee Simonis, Patrick Bakker en Jorn Hofstra. Verdediging: Sian van der Terp, Aniek Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter.

De score werd geopend door Roreko met een doorloopbal, waarna Anna ook met een doorloopbal de stand gelijk trok. Vervolgens werd het 1-2 door een afstandsschot van Yorrin. Helaas na een strafworp tegen kwam de stand weer gelijk 2-2. Dit stuivertje wisselen ging zo door de eerste 15 minuten tot een stand van 4-4. Waarna Roreko afstand nam, omdat het scoren niet meer lukte bij Noveas, met uiteindelijk een ruststand op het bord van 9-5.

Na de pauze ging Roreko door met scoren, alleen kwam bij Noveas de gestokte machines niet meer op gang waardoor er een stand van 15-5 op het bord stond na ongeveer een kwartier. Met deze stand bracht Noveas Veerle Beute voor Aniek en Peter Krol voor Yorrin binnen de lijnen. Vijf minuten later kwam Yorrin weer binnen de lijnen voor Jorn en uiteindelijke kwam Jorn weer binnen de lijnen voor Peter. Na de wissels kwam de Noveas machine weer op gang waarbij Noveas er nog 6 inschoot tegenover Roreko wat er maar 4 meer wist te maken.. De eindstand was uiteindelijk 19-11.

Doelpunten: Yorrin Gritter 3 maal, Jorn Hofstra, Esmee Simons en Anna Hofstra 2 maal, Sian van der Terp, Veerle Beute 1 maal.