Noveas 1 – SDO (S) 1 (13-23) op 11-11-2023

We speelden vandaag onze eerste zaalwedstrijd van dit seizoen thuis in de Waterwijck.

Aanval: Sian van der Terp, Aniek Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Veerle Beute, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Sian, waarna Harjan direct de 2-0 liet optekenen. Na een paar minuten maakte Jorn de 3-0, waarna SDO iets terug deed met de 3-1. SDO had in het begin moeite met scoren, waardoor Noveas kon uitlopen door twee doelpunten van Aniek en Harjan naar 5-1. Kortom de eerste tien minuten waren voor Noveas. Toen was de beurt aan SDO met drie punten op rij, waarmee de stand weer enigszins bij elkaar kwam. Het tweede deel van de eerste helft liep ongeveer gelijk. Noveas wat weer uitliep naar drie punten verschil, waarna SDO weer terug kwam. Met uiteindelijk een ruststand van 9-8 op het bord.

Na pauze kwam Marloes in het veld voor Veerle. Na een moeizaam begin aan de kant van Noveas was de stand na tien minuten 11-11. Noveas had moeite met scoren en de kopjes gingen hangen. Jorrit Zijlstra werd ingebracht voor Jorn Hofstra en later nog weer terug gewisseld, maar dit mocht allemaal niet baten. SDO had inmiddels het scoren onder de knie en liep bijna naar dubbele cijfers met een eindstand van 13-23.

Doelpunten: Harjan Keizer 4 maal, Jorn Hofstra, Sian van der Terp, Yorrin Gritter en Anna Hofstra 2 maal, Aniek Simonis 1 maal.