Vitesse (Be) 1 – Noveas 1 (16-13) op 02-12-2023

We speelden vandaag uit tegen Vitesse, wat van te voren op papier een lastige pot zou zijn.

Aanval: Sian van der Terp, Aniek Simonis, Harjan Keizer en Jorrit Zijlstra. Verdediging: Anna Hofstra, Esmee Simonis, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Harjan, waarna Vitesse ook met een afstandsschot de stand gelijk trok. Vervolgens werd het 2-1 voor Vitesse, waarna Jorn met een afstandsschot de stand weer gelijk 2-2 maakte. Helaas liep hierna Vitesse weg naar 8-2. Gelukkig kon Patrick vlak voor rust nog iets terug doen met een doorloopbal, waardoor uiteindelijk een ruststand op het bord kwam van 8-3.

Na de pauze ging Vitesse door met scoren, door middel van een afstandsschot maakten ze de 9-3. Vervolgens maakte Noveas ook weer een punt dit keer uit een vrije bal door Harjan. Gevolgd door twee punten van Vitesse wat de stand op 11-4 bracht. Toen was het de beurt weer aan Noveas met Anna en Jorrit, maar helaas wederom gevolgd door twee punten van Vitesse. Zo bleef Noveas achter de feiten aan lopen, elke keer dat er een paar punten werden gemaakt, kwam Vitesse ook weer even hard terug, wat leidde tien minuten voor het eind tot een stand van 16-9. Uiteindelijk was het toen de beurt aan Noveas om de eindsprint in te zetten, dit bracht de stand door vier punten van Noveas op een eindstand van 16-13.

Doelpunten: Harjan Keizer en Jorn Hofstra 3 maal, Patrick Bakker, Jorrit Zijlstra en Anna Hofstra 2 maal, Sian van der Terp 1 maal.