NKC (N) 1 – Noveas 1 (11-12) op 14-10-2023

We speelden vandaag op een winderig sportpark in Marum.

Aanval: Esmee Simonis, Anna Hofstra, Harjan Keizer en Jorn Hofstra. Verdediging: Aniek Simonis, Sian van der Terp, Patrick Bakker en Yorrin Gritter.

De score werd geopend door NKC, waarna Esmee Simonis met een doorloopbal de score gelijk trok naar 1-1. Het score verloop in de eerste helft was steeds om en om met veel gemiste kansen van de kant van Noveas, waardoor NKC bij kon blijven. Aan het eind van de eerste helft werd Veerle Beute er nog ingebracht voor Aniek. Met uiteindelijk een ruststand van 6-7 op het bord.

Na een slordig begin aan de kant van Noveas werd het 10-8, waarna de nodige wissel werden doorgevoerd. Jorrit Zijlstra kwam erin voor Jorn Hofstra, vervolgens werd Jorn Hofstra weer ingebracht voor Patrick en Aniek voor Esmee om uiteindelijk Esmee in te brengen voor Sian, waarna het slotoffensief van Noveas werd gestart door een score van Yorrin, maar helaas direct gevolgd door een punt van NKC. Aansluitend was aan Noveas met een scores van Harjan, Anna en Yorrin. Dit leverde een eindstand op van 11-12.

Doelpunten: Esmee Simonis en Yorrin Gritter 3 stuks, Patrick Bakker en Anna Hofstra 2 stuks, Sian van der Terp en Harjan Keizer elk één.