Stadskanaal ’74 1 – Noveas 1 (18-12) op 23-09-2023

Noveas onderuit tegen Stadskanaal

Noveas krijgt een flinke klap te verduren uit bij Stadskanaal, waar 18-12 wordt verloren na een 12-5 ruststand.

Aanval: Aniek Simonis, Anna Hofstra, Peter Krol, Jorn Hofstra, verdediging: Esmee Simonis, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter, Harjan Keizer.

Noveas start zonder Patrick Bakker (familie-omstandigheden) en met de van ziekte herstellende Sian van der Terp op de bank. Nadat woensdag een goede partij op de mat is gelegd in de beker tegen tweedeklasser OKO 2, staat er tegen Stadskanaal een heel ander Noveas op het veld. De ploeg speelt zonder beleving en vervalt in het oude spel van vorig seizoen. Na een snelle 2-1 achterstand hebben beide ploegen moeite met scoren, maar is de thuisploeg wel de bovenliggende partij. Nadat Stadskanaal is uitgelopen, lijkt Noveas even terug te komen wanneer het 6-4 en 7-5 wordt binnen zes minuten. In de laatste tien minuten van de eerste helft stoomt Stadskanaal door van 8-5 naar 12-5.

Direct na de rust toont Noveas veerkracht en komt het met drie doelpunten op rij terug tot 12-8 in drie minuten. Daarna pakt Stadskanaal weer het initiatief in scoren over. De Steenwijkers hebben vooral moeite om langere aanvallen op te zetten door slordigheden en slechte afvang. Verschillende omzettingen en het inbrengen van Sian van der Terp mogen niet baten. Met 15-10 en 16-11 blijft een marge van vijf doelpunten op het scorebord staan. Invalster Veerle Beute maakt met haar eerste doelpunt vier minuten voor tijd de laatste voor Noveas, 17-12, waarna een heer van Stadskanaal in de slotseconden met een verre bal de eindstand van 18-12 laat noteren. Deze uitslag, maar vooral de matige inzet en gebrek aan antwoord op het spel van de tegenstander betekent terug naar de tekentafel voor Noveas.

Doelpunten Noveas: Yorrin Gritter 4, Jorrit Zijlstra 3, Anna Hofstra en Harjan Keizer 2 en Veerle Beute 1.