Steenwijker Courant 18-09-2023, Nieuw logo

Korfbalvereniging Noveas uit Steenwijk verkeert in een stevige groeifase: ‘Een mooi, nieuw, fris logo voor onze toekomst’

Een vrolijke boel zaterdagmiddag, bij korfbalvereniging Noveas. De Steenwijker club maakt, vooral op de vleugels van het schoolkorfbal, een stevige groei door. „We zitten nu zo rond honderdvijftig leden”, sprak voorzitter Arent Lanenga. „En om die reden is het tijd voor een mooi, nieuw, fris logo met meer uitstraling richting onze toekomst.”

Clublid Dinie de Vries en voorzitter Arent Lanenga onthullen op het clubgebouw het nieuwe logo van Noveas, dat ook op de nieuwe vlag prijkt.

Clublid Dinie de Vries en voorzitter Arent Lanenga onthullen op het clubgebouw het nieuwe logo van Noveas, dat ook op de nieuwe vlag prijkt. Foto: Wilbert Bijzitter

Don van der Veen • 17 september 2023, 11:40 

Door het verwijderen van een doek – door de preses zelf en door clublid Dinie de Vries (vijftig jaar lid van Noveas) – werd het nieuwe clublogo zichtbaar op het clubgebouw. Uiteraard in het blauw en wit: de clubkleuren van Noveas.

KV Noveas, zo staat er te lezen, met daaronder een bal en korf, en aan de onderkant staat Steenwijk. Ook wappert er sinds zaterdag een nieuwe clubvlag met hetzelfde nieuwe logo aan het gebouw. Lanenga: „Diverse clubmensen zijn hiermee bezig geweest, onder wie Margreet Jansma. Zij heeft het nieuwe logo ontworpen. Dit wordt ook het uniforme logo voor de club.”

Meer ruimte

Noveas verkeert in een groeifase, en dat betekent dat er ook andere eisen aan de accommodatie moeten worden gesteld. Lanenga: „We delen onze accommodatie met hondenclub Kwispel. Als we een kunstgrasveld zouden krijgen, zijn we uit de brand. We hebben nu een natuurgrasveld. Als het bij natuurgras blijft, dan hebben we gezien de groei een half veld extra nodig. Daarvoor hanteren we de normen van NOC*NSF. We zijn in gesprek met de gemeente Steenwijkerland en hebben begrepen dat meer ruimte voor ons zou betekenen dat er een wijziging van het bestemmingplan moet worden doorgevoerd. Het huidige veld vervangen door kunstgras heeft onze voorkeur. Tja, we groeien echt uit ons jasje.”

Het bestuur van de korfbalclub is met de gemeente ook in gesprek over verduurzaming van het clubgebouw. „Het pand en alle installaties en apparatuur zijn van het jaar 2000. We willen van het gas af en denken aan een warmtepomp. Verder gaan we voor zonnepanelen en willen we graag alle leidingen vervangen vanwege onze legionellaverplichtingen. De kosten voor verduurzaming bedragen volgens begroting zo’n 130.000 euro.”

Arent Lanenga stopt binnenkort trouwens als voorzitter: „Ik ga het bestuur verlaten, maar blijf wel actief voor Noveas. Zeker daar waar het onze gebouwen en het veld betreft. Die klus heb ik op me genomen en dat wil ik ook graag afmaken.”