Noveas 1 – SDO (S) 1 (17-18) op 30-09-2023

Herboren Noveas verliest thuis nipt van SDO

Op eigen veld legt een herboren Noveas 1 een prima wedstrijd op de mat tegen titelkandidaat SDO, maar verliest uiteindelijk nipt met 17-18 na een 8-7 ruststand.

Noveas kan deze wedstrijd weer over iedereen beschikken en de selectieprocedure is afgerond. De ploeg begint met Anna hofstra, Veerle Beute, Harjan Keizer en Jorn Hofstra in de eerste aanval en Aniek Simonis, Sian van der Terp, Patrick Bakker en Yorrin Gritter in de verdediging. Beide ploegen beginnen goed aan de wedstrijd, maar het duurt tot de derde minuut voordat Anna Hofstra met een doorloop de score opent, 1-0. Beide ploegen scoren om en om tot 3-3. Daarna slaat Noveas een gat naar 6-3. Vooral Anna Hofstra is een plaag voor de gasten met haar vele doorbraken. Wij zitten dan veertien minuten in de wedstrijd. Bij Noveas valt de productie even stil en weet SDO de stand langzaam om te buigen in hun voordeel, 6-7 met nog negen minuten in de eerste helft. Met weer een doorloop van Anna Hofstra en de derde treffer van Yorrin Gritter gaat Noveas met een 8-7 voorsprong de kleedkamers in.

Direct na de rust pakken de gasten met twee snelle treffers weer de voorsprong. Het is Harjan Keizer die in deze fase Noveas in de race houdt met drie doelpunten: 11-11. SDO pakt qua scoren weer het initiatief en loopt via 12-12 uit naar 12-14. Noveas toont veerkracht en komt terug tot 14-14, inmiddels met Esmee Simonis binnen de lijnen, die haar zus aflost. SDO gooit er fysiek een tandje bovenop, waar Noveas even het antwoord op schuldig blijft. Doelpunten zijn even schaars, maar na 15-15 weet SDO weer een gaatje van twee te slaan, 15-17. Het is de weer terug ingebrachte Aniek Simonis die met 16-17 de aansluitingstreffer scoort. SDO lijkt de wedstrijd met nog anderhalve minuut te gaan op slot te gooien, 16-18, maar Esmee Simonis houdt het met een prima afstandschot spannend, 17-18. Helaas brengt een laatste aanval geen doelpunt meer, waardoor SDO de zwaarbevochten punten mee terugneemt naar Schoonoord. Ondanks het verlies kan Noveas 1 terugkijken op een puike wedstrijd.

Doelpuntenmakers Noveas: Yorrin Gritter 4, Harjan Keizer en Jorn Hofstra ieder 3, Anna Hofstra en Sian van der Terp beiden twee, Patrick Bakker, Aniek en Esmee Simonis allen 1.