Noveas 1 – Zunobri 1 (21-14) op 16-09-2023

Noveas houdt punten in eigen huis tegen Zunobri

Aanval: Esmee Simonis, Nelleke Kloosterman, Yorrin Gritter, Harjan Keizer, verdediging: Marloes Jansen, Anna Hofstra, Jorrit Zijlstra, Jorn Hofstra.

In de tweede competitieronde van het veldkorfbal weet Noveas 1 na een gelijkopgaande eerste helft uiteindelijk een ruime 21-14 overwinning te boeken tegen Zunobri uit Zuidhorn.

Noveas kent een sterke start met drie vlotte doelpunten van Harjan Keizer, Yorrin Gritter en Jorn Hofstra. Dan weet Zunobri voor het eerst iets terug te doen, 4-1 en 4-2. Noveas heeft dan meer moeite om te scoren, maar weet wel een voorsprong te behouden tot 6-4. Met drie doelpunten op rij weten de gasten voor het eerst de leiding te nemen, 6-7. in een periode van ruim vijf minuten scoren beide ploegen om en om. Het is Noveas dat met een minimale 9-8 voorsprong de kleedkamers opzoekt door de vierde treffer van Harjan Keizer.

In de rust komen Patrick Bakker, Sian van der Terp en Nieko de Jong er in bij Noveas. De eerste 8 minuten van de tweede helft gaat het weer gelijk op tussen beide ploegen. Dan komt Veerle Beute ook in het veld. Met drie vrouwendoelpunten van Anna Hofstra, Esmee Simonis en Veerle Beute komen de Steenwijkers weer los van Zunobri, 15-11. Vanaf dan krijgt Noveas de overhand in scoren en loopt verder uit naar 20-13 met nog zeven minuten te spelen. In dat laatste deel scoren beide ploegen nog een keer, maar is de scherpte aan beide kanten weg.

Noveas zet langzaam maar zeker stappen vooruit in het spel, en wordt daarvoor vandaag beloond met eenentwintig doelpunten en veel kansen. Volgende week is er eerst op woensdag 20 september de bekerwedstrijd tegen OKO 2 uit en dan zaterdag de wedstrijd tegen Stadskanaal ’74 uit.

Doelpuntenmakers bij Noveas: Harjan Keizer 6, Esmee Simonis en Anna Hofstra 4, Yorrin Gritter 3, Jorrit Zijlstra, Jorn Hofstra, Patrick Bakker, Veerle Beute allen 1.