Roreko 1 – Noveas 1 (10-9) op 09-09-2023

Roreko houdt Noveas onder de duim

In de eerste speelronde van de veldcompetitie gaat Noveas op bezoek bij Roreko in De Wijk en moet uiteindelijk de punten daar laten: 10-9.

Noveas begint met jeugdspeler Jorrit Zijlstra ter vervanging van de zieke Yorrin Gritter in de eerste verdediging samen met Sian van der Terp, Patrick Bakker en nieuwe basisspeelster Esmee Simonis. Anna en Jorn Hofstra, Nelleke Kloosterman en Harjan Keizer beginnen in de aanval.

Doelpunten zijn schaars in het begin, waar Noveas aardig rondspeelt maar soms snel balverlies lijdt, ook door goed verdedigen van Roreko. De thuisploeg heeft bijna een kwartier nodig om op 3-0 te komen, onder andere door twee doelpunten van hun beste dame. Pas in de zestiende minuut zet Noveas via Sian van der Terp daar een doelpunt tegenover. Dat is ook het moment dat bij Noveas de tweede wissel plaatsvindt. Naast eerder al Aniek Simonis, komt nu ook Marloes Jansen in het veld. Dit brengt nog geen verbetering in de score. Roreko komt eerst op 5-1 voordat vlak voor rust Sian van der Terp met haar tweede doelpunt de 5-2 op het scorebord zet.

Na de rust komen beide ploegen vlot uit de startblokken en wordt het binnen vier minuten 8-4 via aan Noveaskant doelpunten van Jorrit Zijlstra en Aniek Simonis. Vlak daarna moet Anna Hofstra helaas het veld uit en komt Esmee Simonis terug het veld in. Noveas staat al gedrevener in het veld, maar moet eerst de 9-4 nog toestaan voordat een inhaalrace wordt ingezet. Nadat Peter Krol even wordt ingebracht voor extra reboundkracht scoort Esmee Simonis de 9-5, maakt Sian van der Terp met haar derde de 9-6, de sterk spelende Patrick Bakker de 9-7, Esmee Simonis met haar tweede de 9-8 en drie minuten voor tijd de terug ingebrachte Harjan Keizer zelfs de gelijkmakende 9-9. Uiteindelijk is het Roreko dat een minuut later de 10-9 binnenschiet, wat het winnende doelpunt blijkt te zijn.

Hoewel Noveas een aantal taken al redelijk uitvoert, komen zij in deze eerste wedstrijd nog kracht, zuiverheid en passie te kort om punten mee terug te nemen naar Steenwijk. Volgende wedstrijd is het aan de Steenwijkers om te laten zien dat zij wel een wedstrijd kunnen domineren. De verdiende winnaar Roreko mag volgende week aan de bak tegen titelkandidaat Vitesse uit Beilen.