Steenwijker Courant 14-06-2023, Marc Stroo wordt trainer-coach Noveas

Steenwijk Met ingang van het korfbalseizoen 2023-2024 is Marc Stroo de trainer-coach van Noveas. Hij heeft een ‘eigen’ maar heldere visie op het spel en de Steenwijker vereniging is blij met zo’n bevlogen en fanatieke oefenmeester.

Marc Stroo.<div class="picturecredit">FOTO KV NOVEAS</div>

MARC STROO.

Stroo wordt de opvolger van Nieko de Jong, die tijdelijk de coaching voor z’n rekening heeft genomen na het abrupte vertrek van de vorige trainer. De Jong blijft echter betrokken bij de selectie als nieuwe coach van de A-junioren. Stroo ziet potentie in de spelers van Noveas en heeft uitgesproken graag de A-junioren meer te willen betrekken bij het eerste team, om zo breder te kunnen trainen en ook completer de competitie in te gaan. De hoofdmacht is momenteel in de veldcompetitie nog steeds in de running om te promoveren.

Stroo heeft op verschillende niveaus teams begeleid en zich enkele jaren gericht op internationale korfbalactiviteiten, waaronder betrokkenheid bij de IKF en het trainen van de nationale ploeg van Oekraïne.