Marc Stroo nieuwe trainer voor selectie van K.V. Noveas

Met ingang van het seizoen 2023/2024 start Marc Stroo als trainer/coach bij K.V. Noveas. Stroo heeft een ‘eigen’ maar heldere visie op het spel en Noveas is daarom blij met zo’n bevlogen en fanatieke trainer en hoopt op een nieuwe ‘approach’.

Stroo ziet potentie in de spelers en heeft uitgesproken graag de A junioren meer te betrekken bij het eerste van de club om breder te kunnen trainen en ook completer de competitie in te gaan. Het eerste van Noveas is op het veld nog in de running om te promoveren. Dat zou een mooi uitgangspunt zijn om aan te sluiten bij de visie van Stroo, die er een hechte sterke groep van wil maken welke zowel individueel als collectief stappen kan zetten naar hoger niveau.

Stroo heeft op verschillende niveaus teams begeleid en zich toen enkele jaren gericht op internationale korfbalactiviteiten, waaronder betrokkenheid bij de IKF en het trainen van de nationale ploeg van Oekraïne.

De korfbaltrainer Stroo wordt opvolger van Nieko de Jong die tijdelijk de coaching voor zijn rekening heeft genomen na het abrupte vertrek van de vorige trainer. De Jong blijft nauw betrokken bij de selectie als nieuwe coach van de A junioren en zal dan ook nauw samenwerken met Stroo.