Noveas 1 – Top (V) 1 (16-12) op 17-06-2023

Aanval: Sian van der Terp, Anna Hofstra, Yorrin Gritter, Jorn Hofstra, verdediging: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Hans Mulder, Harjan Keizer.

Het eerste van Noveas speelt haar laatste wedstrijd van het veld seizoen. Het is een zonnige dag, waar Noveas en top om de laatste twee punten strijden. Jorn opent de score met een mooi afstandsschot. Lotte verstevigd de score met twee belangrijke doelpunten en zet de stand op 3-1. Je merkt dat Noveas grip krijgt op de wedstrijd en dat resulteerde in doelpunten. Patrick 2x, Yorrin 2x en Jorn zetten de score op 8-2. Ondanks de hitte blijft Noveas scherp in de wedstrijd. We gaan de kleedkamers in met 8-3.  

In de tweede helft komt top scherper uit de kleedkamer en komt beter in haar wedstrijd. Esmee en Sian maken belangrijke doelpunten en de stand is 11-6. Noveas blijft met tempo spelen en scoort via Patrick, Hans en Lotte. Tevens voor Hans zijn laatste doelpunt, aangezien die stopt te korfballen. Stand is 14-9 en top houd nog steeds druk op de wedstrijd. Harjan en Nelleke maken de laatste twee doelpunten voor Noveas met een eindstand van 16-12. Voor het einde heeft Hans nog een publiekswissel gehad met een bosje bloemen. In combinatie met de kampioenen parade en trainers die nog in het zonnetje werden gezet was het een geslaagde middag.

Doelpunten: Patrick en Lotte elk 3, Yorrin, Jorn en Sian elk 2, Esmee, Nelleke, Harjan en Hans elk 1.