WIK ’34 1 – Noveas 1 (15-17) op 11-02-2023

Aanval: Sian van der Terp, Anna Hofstra, Jorn Hofstra en Patrick Bakker. Verdediging: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Jorrit Zijlstra en Yorrin Gritter.

Wegens blessures bij Hans Mulder en Harjan Keizer, speelde Jorrit Zijlstra in de basis.

Wik zet de 1-0 op het scorebord. Beide ploegen beginnen scherp aan de wedstrijd. De wedstrijd gaat gelijk op. Anna zet de stand op 1-1 met een mooie doorloop bal. Jorn en Lotte verstevigen de scoren door twee afstandsschoten. Er zijn vooral bij de heren stevige duels. Na een doorloop bal van Anna en Lotte stond het 2-5. De periode die volgt zet wik aan en komt weer gelijk in score, na een goed afstandsschot van Yorrin. Met doelpunten van Anna, Lotte en Sian is de ruststand bepaald met 7-8.
Noveas komt gezien de score goed voor de dag na de rust. Invaller Esmee scoort een belangrijk afstandsschot en zorgt daarmee voor een extra boost. Yorrin, Anna en weer Esmee zetten de stand op op 13-13. Noveas heeft het lastig met wik omdat ze achter verdedigen, hierdoor kan niet het normale spelletje gespeeld worden. Noveas speelt hier goed op in, ze zetten vanuit de aangeef een goede rebound neer en creëren doelpunten. Nelleke scoort een belangrijke strafworp en zet noveas op 13-14. Na de 14-14 zet Jorn de stand op 14-15. Esmee scoort een heel belangrijk doelpunt en zet noveas met 2 punten los. Na een zenuwslopende slotfase bepaald Yorrin de stand met een strafworp op 15-17.

Doelpuntenmakers: Anna Hofstra 4, Esmee Simonis 3, Lotte van der Terp 3, Yorrin Gritter 3, Jorn Hofstra 2, Nelleke Kloosterman en Sian van der Terp elk één.