Noveas 1 – Westergo 1 (14-19) op 04-02-2023

Aanval: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Jorrit Zijlstra en Harjan Keizer. Verdediging: Sian van der Terp, Anna Hofstra, Jorn Hofstra en Patrick Bakker

Wegens blessures bij Hans Mulder en Yorrin Gritter, speelde Jorrit Zijlstra in de basis.

Noveas begon sterk aan de wedstrijd, met uit de eerste aanval direct een doelpunt uit de handen van Nelleke Kloosterman, 1-0. Westergo had daar een snel een antwoord op en benutte de gekregen strafworp, 1-1. Met een uitstarter van Patrick Bakker en weer een strafworp van Westergo, kwam de stand op 2-2. Beide ploegen gingen gelijk op tot de 5-5. Toen stopte Noveas met het benutten van de kansen, waardoor Westergo tot de 5-11 kwam. Het laatste doelpunt van de eerste helft viel voor Noveas, zo werd de afstand nog een klein beetje verkleind naar 6-11. Dit was tevens de pauzestand.

Noveas ging door op de manier hoe het de eerste helft was geëindigd en maakte al snel de 7-11. Door twee rake afstandsschoten van Westergo werd het verschil weer vergroot naar 7-13. Toch streed Noveas door en kon toch weer gelijk komen tot de 13-13. Uiteindelijk trok Westergo aan het langste eind, en zette de stand al snel op de 13-15. Hierdoor was de wedstrijd beslist en was de eindstand uiteindelijk nog 14-19.

Doelpuntenmakers: Harjan Keizer 4, Lotte van der Terp 3, Jorrit Zijlstra 2, Jorn Hofstra, Anna Hofstra, Nelleke Kloosterman, Patrick Bakker en Sian van der Terp elk één.