Noveas 1 – Lemmer 1 (14-13) op 14-02-2023

Aanval: Sian van der Terp, Anna Hofstra, Jorn Hofstra en Patrick Bakker. Verdediging: Lotte van der Terp, Nelleke Kloosterman, Jorrit Zijlstra en Yorrin Gritter.

Wegens blessures bij Hans Mulder en Harjan Keizer, speelde Jorrit Zijlstra in de basis.

Noveas kwam vrij snel op voorsprong door een mooie doorloopbal van Sian. Waarna Lemmer snel counterde met een vrije bal. De hele eerste helft bleef het stuivertje wisselen. Telkens scoorde Noveas een doelpunt wat gevolg werd met een doelpunt van Lemmer. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 7-7 ruststand de kleedkamers in.

Noveas kwam goed uit de kleedkamers door twee doelpunten van Yorrin die de stand naar 9-7 tilde. Lemmer counterde vervolgens weer door een afstandschot en bracht het verschil op 1 waarna noveas er snel weer twee verschil van maakte. De twee doelpunten voorsprongen konden niet behouden worden en werd het weer een gelijke stand 10-10. Na de gelijke stand zou het een spannende slotfase worden waarbij het weer constant stuivertje wisselen was. Uiteindelijk wist Noveas door een mooie doorloopbal van Lotte die overwinning naar zich toe te trekken. De einduitslag werd 14-13.

Doelpuntenmakers: Sian van ter Terp 5, Yorrin Gritter 4, Lotte van der Terp 3 en Jorn Hofstra 2