Top(V) 1 – Noveas 1 (14-16) op 22-10-2022

Wedstrijd gespeeld in Vroomshoop onder ideale omstandigheden wel qua weer maar het kunstgrasveld was ietwat glad.

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig en vol goede moed begon Noveas aan deze klus. De 1e helft een tussenstand van 7-9 op het scorebord. Waarbij Noveas te druk was maar wel continu aan de goede kant van de score bleef. Binnen 4 minuten een stand van 1-3 gerealiseerd. Daarna liep TOP uit in een 5-4 voorsprong in de 20e minuut. Daarna nam Noveas het heft weer in handen en bouwde zodoende een verdiende voorsprong op.

Na een TB waarin duidelijk werd gezegd dat Noveas rustiger en ruimer moest gaan spelen in de 2e helft. In de 2e helft werd 2x een voorsprong op het scorebord van 8-12 en respectievelijk van 10-14 in de 15e minuut. Het lukte helaas niet oude voorsprong uit te breiden naar 5 doelpunten. 12-14 in de 20e minuut en 13-15 in de 22e minuut.2 minuten later 14-15 en toen waren er nog ruim 6 minuten te spelen. Wie o wie zou de gelukkige worden. In de 26e minuut werd er door Noveas de 3e strafworp gemist en zou deze cruciaal worden ja of nee? In de 28e minuut scoorde Noveas middels een afstandsschot de bevrijdende eindstand van 14-16 op scorebord.

Deze overwinning werd niet zonder slag of stoot behaald, maar gelukkig zonder gevolgen gewonnen. Doelpunten: Yorrin 4x, Sian 3x, Harjan, Jorn, Lotte en Anna ieder 2x en Nelleke met haar eigen balletje 1x.

Volgende week de laatste veldwedstrijd thuis i.c.m. de kampioenenparade van 5 jeugdteams om 15.30 uur.