Noveas 1 – Groen Zwart 1 (26-6) op 29-10-2022

Wederom op een mooie zomerse oktoberdag de 1e return wedstrijd thuis gespeeld met een zeer talrijk publiek. Dit was de verdienste van de diverse jeugdteams welke als herfstkampioenen werden gehuldigd. Naast de 5 jeugdteams ook senioren 2 met dank aan de invallers van de A’s.

Vooraf had Noveas als doel proberen zelf meer scoren dan 20 doelpunten en tegendoelpunten tot maximaal 5. Noveas begon zeer voortvarend aan deze wedstrijd met de wetenschap dat Yorrin Gritter moest afhaken met een blessure en als reserves waren Jorrit Zijlstra en Malon Hermans stand-by.

De 1e helft liep qua score alles in balans nl 15x zelf gescoord en 3 tegendoelpunten. Vooraf afgesproken hoog bal tempo en bij de goede balontvangst gelijk het schot. Daarnaast werd er goed gescoord vanuit de afvang en de zgn uitstap beweging.

In de 2e helft kwamen Jorrit en Malon in het veld en werden alle spelers voor 5  a 6 minuten gewisseld. Hierdoor de 2e helft ietwat rommeliger maar zowel Jorrit als Malon scoorden hun doelpunten. De 2e helft een aantal arbitrage beslissingen die niet werden begrepen maar gelukkig ging Noveas verder met het scoren van de doelpunten. Uiteindelijk stond er een einduitslag op het scorebord van 26-6. Alle spelers hebben deze wedstrijd gescoord en doordat concurrent Roreko heeft verloren staat nu Noveas boven aan met 2 punten los.

Doelpunten Lotte 5x, Patrick 4x, Harjan en Jorn elk 3, Anna, Sian, Hans, Malon en Jorrit ieder 2x en Nelleke 1x.

Nu vizier richten op de zaalcompetitie en dan kijken als de goede ingezette lijn van de veldcompetitie kan worden doorgetrokken.