Noveas 1 – Leonidas 1 (19-13) op 15-10-2022

Op een druilige middag werd deze wedstrijd thuis tegen Leonidas uit Noordwolde gespeeld.

In achterhoofd wetenschap dat Jorn Hofstra afwezig was ivm theorie dag voor autorijden. Bij de warming-up helaas nog een tegenvaller voor Noveas, daar Patrick Bakker moest afhaken met knieklachten. Dus Jorrit Zijlstra moest hierdoor de opengevallen plaats invullen en Peter Krol als reserve op de bank naast Marloes Jansen.

Vooraf in de tb aangehaald dat Noveas meestal een achterstand moest gaan ombuigen en dat mocht vandaag niet gebeuren. Tevens hoe Leonidas de wedstrijd speelt.

Vanaf begin zat Noveas er boven op en het scoren ging in het begin gelijk op. In de 20e minuut lukte het Noveas om een 5-3 voorsprong op het scorebord te realiseren. Daarna ging het scoren ietwat gemakkelijker en was de ruststand 11-6 voor Noveas.

In de pauze tijdens de tb erop gewezen dat Noveas na vakwisseling scherper moest zijn daar Leonidas hieruit 2x direct scoorde. De 2e helft ging het scoren gelijk op maar Noveas behield een ruime marge en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Nadat de scheidsrechter had afgefloten stond er een 19-13 eind uitslag op scorebord. Zeer zeker een verdiende overwinning waarbij als Noveas de kansen beter had afgemaakt/benut de score zeer zeker hoger had kunnen uitvallen.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Top uit Vroomshoop.

Doelpunten deze wedstrijd gescoord door: Lotte van der Terp 5x, Harjan Keizer 4x, Sian van der Terp 3x, Yorrin Gritter 2x, Anna Hofstra 2x, Jorrit Zijlstra 1x, Hans Mulders 1x, Nelleke Kloosterman 1x