Noveas 1 – EKC 2000 1 (14-13) op 17-09-2022

De wedstrijd werd op een zeer goed bespeelbaar veld o.l.v. Scheidsrechter Rein Oostra gespeeld. Alle weersomstandigheden waren deze middag aanwezig nl. zon, wind en regen.

Deze wedstrijd was Hans Mulder afwezig. 1e aanval Patrick Bakker, Jorn Hofstra, Nelleke Kloosterman en Anna Hofstra. Verdedigingsvak Yorrin Gritter, Harjan Keizer en Lotte en Sian van der Terp. 1e helft koos Noveas ervoor om tegen de wind in te spelen.

Het talrijke publiek heeft deze middag een zeer boeiende en gevarieerde wedstrijd gezien, alle ingrediënten zaten erin. Het scoren ging om en om en de ruststand was dan ook 8-7 voor Noveas. EKC was duidelijk geïrriteerd en ging ook meer en meer fysiek spelen. Deze wedstrijd zijn er ook vele strafworpen gegeven door de scheidsrechter zowel voor als tegen. Tegen het eind van de 1e helft verving Malon Hermans, Sian en in de 2e helft Jorrit Zijlstra, Harjan.

De spanning was aan het eind te snijden daar er met 5 minuten te spelen een 14-13 stand op het scorebord stond, wat uiteindelijk ook de einduitslag is geworden. Tot 13-13 was de vraag wie zou de gelukkige worden door een mooi afstandsschot Malon was dat deze middag Noveas.

Doelpunten deze middag van Jorn (5), Lotte (3), Nelleke (2) en Yorrin, Sian, Patrick en Malon ieder (1).

Tot slot een zeer mooie overwinning van Noveas die vandaag gestreden hebben als een team.