Groen Zwart/Phenix ’72 1 – Noveas 1 (5-13) op 10-09-2022

Onder ideale omstandigheden werd deze wedstrijd in Borne op een mooi goed bespeelbaar kunstgrasveld gespeeld.

In het begin afstanden van de tegenstander en het veld. Daarnaast tevens de 1e wedstrijd weer na een lange zomervakantie. Aanval Patrick Bakker, Jorn Hofstra, Nelleke Kloosterman en Anna Hofstra verdediging Hans Mulder (aanvoerder) Harjan Keizer, Sian en Lotte van der Terp. De 1e helft werd een ruststand bereikt van 1-4 door doelpunten van Jorn, Sian en Anna middels afstandsschot en een dlb van Anna. Te veel schoten tekort en of uit de korf, dlb gemist.

Na de rust doorwisselen van Yorrin Gritter bij de heren. In de 2e helft ging het stukken beter en worden er meer kansen verzilverd. Afstandsschoten raak en mooie kleine kans/uitstapjes die werden benut en zat er ook meer rust in het team en werd er ruimer en sneller gespeeld. Dlb van Nelleke en Lotte waarbij het lichaam meer werd uitgestrekt. Afstandsschoten van Jorn en Lotte. Uitstap/kleine kans elk 2 doelpunten van Jorn en Sian. Een verdiende overwinning waarbij er verdiend een 5-13 eindstand op het scorebord stond.

Doelpunten Jorn 4, Sian 3, Anna en Lotte elk 2 en Yorrin en Nelleke elk 1

Volgende week thuiswedstrijd tegen EKC uit Emmen en deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.00 uur ipv 15.30 uur.