KIOS ’45 1 – Noveas 1 (9-19) op 09-03-2024

We speelden vandaag uit tegen Kios ’45, wat van te voren op papier zeker een pot was om de punten mee te nemen naar Steenwijk.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Marloes Jansen, Jorrit Zijlstra en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Yorrin, waarna Kios tweemaal wist te scoren. Jorrit bracht met een afstandsschot de stand weer gelijk. Vervolgens was het Harjan die met een afstandsschot Noveas weer op voorsprong zette. Kios deed nog iets terug, maar Jorn met twee scores en Sian met één score, allemaal op afstand, lieten Noveas een mooie voorsprong nemen. Kios scoorde vervolgens nog één maal voor de rust, maar Noveas ging nog door flink door, waardoor er een ruststand op het bord stond van 4-12.

Na de pauze was het Esmee met een afstandsschot wat de score voor de Noveas verder deed oplopen. Noveas deed het rustiger aan met scoren en met nog 19 minuten op de klok kwam Fleur Millekamp tussen de lijnen voor Marloes. Het scoreverloop was nu meer in evenwicht en was meer om en om. Aan het eind van de wedstrijd heeft ook Fleur haar puntje meegepakt in deze wedstrijd en besliste ze de eindstand op 9-19.

Doelpunten: Jorn Hofstra 4 maal, Jorrit Zijlstra en Sian van der Terp 3 maal, Esmee Simons, Harjan Keizer, Anna Hofstra en Yorrin Gritter 2 maal, Fleur Millekamp 1 maal.