Stadskanaal ’74 1 – Noveas 1 (21-17) op 02-03-2024

We speelden vandaag uit tegen Stadskanaal, wat van te voren op papier een lastige pot zou zijn om punten mee te nemen naar Steenwijk.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Veerle Beute, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Harjan, waarna Esmee ook met een afstandsschot de stand op 0-2 zette. Vervolgens was het de beurt aan Stadskanaal wat drie maal op rij wist te scoren, waarna Yorrin met een kleine kans de stand weer gelijk maakte. Helaas liep Stadskanaal weer met drie punten weg, waarna Noveas weer aan de bak moest om de stand gelijk te krijgen en dit lukte. Vervolgens was het weer Stadskanaal wat nu met twee punten op een rij de stand op 10-8 zette, maar weer wist Noveas een antwoord te geven en maakten Veerle en Jorn de stand weer gelijk. Voor de rust wist Stadskanaal toch weer een voorsprong te pakken van twee punten, wat een ruststand op het bord bracht van 12-10.

Na de pauze was het Jorn die met een afstandsschot de marge weer verkleinde naar één punt. Het patroon van de eerste helft werd weer voortgezet, want Stadskanaal wist met twee scores de stand weer op drie verschil te krijgen. Alleen wat in de eerste helft wel lukte bij Noveas ging in de tweede helft helaas niet meer op. Noveas kon de stand niet meer gelijk trekken en bleef nu achter de feiten aan lopen. Noveas probeerde wel gaande weg de wedstrijd met de inzet van de wissels Jorrit Zijlstra en Aniek Simonis een doorbraak te creëren, maar helaas lukte dit niet genoeg, waardoor er uiteindelijk een eindstand van 21-17 op het bord stond.

Doelpunten: Esmee Simons 5 maal, Yorrin Gritter en Jorn Hofstra 3 maal, Harjan Keizer, Anna Hofstra, Veerle Beute, Aniek Simons, Jorrit Zijlstra en Sian van der Terp 1 maal.