Steenwijker Courant 22-05-2023, Noveas 1 – Olympia’22 1 (15-16)

STEENWIJKERS KUNNEN IN DE EERSTE HELFT OPGELOPEN SCHADE NÉT NIET HERSTELLEN TEGEN OLYMPIA’22

Noveas moet koppositie nu delen

Lotte van der Terp, Harjan Keizer en Yorrit Gritter zien toe hoe Nelleke Kloosterman de bal verwerkt.<div class="picturecredit">FOTO SIEB VAN DER LAAN</div>

LOTTE VAN DER TERP, HARJAN KEIZER EN YORRIT GRITTER ZIEN TOE HOE NELLEKE KLOOSTERMAN DE BAL VERWERKT.

FOTO SIEB VAN DER LAAN

Arend Waaijer

Noveas, dat met een voorsprong van vier punten op de concurrentie aan de tweede helft van de veldcompetitie begon, zag die met twee nederlagen op rij verdampen.

4de klasse B

De Steenwijkers lieten zich in de eerste helft aftroeven door Olympia’22, een van de concurrenten, en konden na rust de schade net niet volledig herstellen.

Het duurde zes minuten eer de score werd geopend. Op sportpark De Nieuwe Gagels stond een verraderlijk vlagerig windje en aan beide zijden werden dan ook nogal wat plaatsfouten gemaakt. De aanvallen waren veelal kort van duur. Olympia’22 schiep zich de beste en meeste kansen. Toch opende Noveas de score: 1-0 Lotte van der Terp.

De Steenwijkers raakten vervolgens op achterstand: 1-4. Ze schoten veel, vooral via het dameskwartet, maar de momenten waren niet altijd even slim gekozen. Naarmate de tijd verstreek, werd het steeds gemakkelijker voor de verdediging van de bezoekers. De aanvalsopzet van Noveas was zo voorspelbaar: ruimte voor een schot, knallen maar. In het tweede kwartier liep Olympia’22 na 2-4 aanvankelijk verder weg: 2-7 en 3-10. Noveas zette tussendoor Patrick Bakker in en kreeg daarmee meer body. Bovendien verhuisde Harjan Keizer naar het tweede aanvalsvak, dat pas tegen de rust z’n eerste doelpunten liet noteren. Het begon zich in de laatste vijf minuten van de eerste helft uit te betalen. De achterstand werd met doelpunten van topscorer Lotte van der Terp, Harjan Keizer en Sian van der Terp tot vier punten teruggebracht: ruststand 7-11.

Trainer-coach Nieko de Jong: „In de eerste helft hadden we lange tijd geen antwoorden. De wissels begonnen het spel open te breken. Daarmee kwam het geloof ook naar boven. Van Patrick ging veel dreiging uit.”

Na rust heropenden de bezoekers wel binnen de minuut de score (7-12), maar Noveas liet er zich niet door afschrikken. De Steenwijkers knabbelden beetje bij beetje wat van de achterstand af. Met doelpunten van Hans Mulder, Nelleke Kloosterman, Sian van der Terp, Yorrit Gritter, Lotte van der Terp en tweemaal Harjan Keizer werd in het eerste kwartier het verschil van het scorebord gepoetst: 14-14.

Na zes minuten zonder doelpunten hernam Olympia’22 de leiding: 14-15. Na 15-15 (Lotte van der Terp) gebeurde dat vijf minuten voor tijd opnieuw: 15-16. Twee minuten voor tijd kreeg Esmee Simonis de kans de stand gelijk te trekken. Voordat ze haar strafworp kon nemen, verstoorde Olympia’22 de voortgang met een time-out. Het had effect: de strafworp bleef onbenut. Eindstand 15-16. De koppositie is nu in handen van de Steenwijkers, Olympia’22 en EKC 2000.

Trainer-coach De Jong: „Dat de ploeg baalt, is fijn om te zien. Wij zijn nog zoekende. Voor het publiek was het wel een leuke pot.”

Doelpuntenmakers Noveas: Lotte van der Terp (zesmaal), Harjan Keizer (driemaal), Sian van der Terp (tweemaal), Nelleke Kloosterman (tweemaal), Hans Mulder en Yorrit Gritter.