Steenwijker Courant 01-06-2023, Schoolkorfbal

Schoolkorfbal in Steenwijk heeft met 21 teams een prima deelname: ‘De Wegwijzer en Kindcentrum Claus zijn winnaars’

Don van der Veen

De kinderen van Wegwijzer 2 en Clausschool 2 zijn winnaars van het schoolkorfbaltoernooi bij Noveas.

De kinderen van Wegwijzer 2 en Clausschool 2 zijn winnaars van het schoolkorfbaltoernooi bij Noveas. Foto: Sieb van der Laan

Stralend zonnig weer en een prima deelname. „Nee een record is het volgens mij niet. Toch is de deelname van 21 teams heel goed”, zegt Peter van der Terp. Hij is medeorganisator bij Noveas van het schoolkorfbaltoernooi. Dat werd woensdagmiddag gehouden op sportcomplex Nieuwe Gagels. Het toernooi kreeg bij groep zeven en acht De Wegwijzer 2 als winnaar. Bij groep vijf en zes won Kindcentrum Claus 2.

In de finale van groep zeven en acht won De Wegwijzer 2 met 2-1 van De Wegwijzer 1. Don Boscoschool werd derde door met 1-0 van De Wegwijzer 3 te winnen. De finale van groep vijf en zes werd gewonnen door Kindcentrum Claus 2 dat na strafworpen won van Kindcentrum Bernhard 2. Derde werd hier Kindcentrum Claus 1 dat met 5-2 won van de Sint Clemensschool 3. Bijzonder was dat bij drie van deze vier finalewedstrijden een verlenging nodig was om tot een winnaar te komen.

Er werd gespeeld in drie poules van zeven teams. Twee voor groepen vijf en zes en één voor zeven en acht. „Er zijn hier vandaag zo’n honderdvijftig kinderen aan het korfballen. Ongeveer negenhonderd kinderen hebben op school van ons clinics gehad. Kennismaking met korfbal is belangrijk om zelf te ervaren of je het al dan niet leuk vindt”, zo vervolgt Van der Terp.

Mooie beloning

De jeugd op het toernooi is afkomstig van basisscholen uit Steenwijk, Steenwijkerwold en Giethoorn. „Want Giethoorn is met De Punter ook weer van de partij. We zijn ook in Kuinre geweest. Die waren heel enthousiast, maar kregen het organisatorisch niet rond om naar hier te komen. Mogelijk volgend jaar beter.” Dat kinderen lid worden van de vereniging is een mooie beloning voor de inspanningen van alle vrijwilligers. En dat laat mooie cijfers zien. „Voordat we aan schoolkorfbal deden hadden we in het slechtste geval 69 leden. Nu zijn we de 150 al gepasseerd. We spelen nu breedte korfbal. Een volgende stap kan zijn dat we met onze teams meer wedstrijdkorfbal gaan spelen.”