Westergo 1 – Noveas 1 (20-17) op 26-11-2022

1e zaalwedstrijd waarbij Noveas het in de 3e klas de spits moest afbijten in Bolsward.

De gehele wedstrijd lukte het helaas niet om ernaast te komen. Noveas stond constant 1 tot 4 doelpunten achter. De spanning zat er de gehele wedstrijd in, maar uiteindelijk op een cruciaal moment werd er tegen Noveas een strafworp gegeven en daardoor ontstond er een verschil van 4 doelpunten nl 17-13. Helaas lukte het niet om de achterstand om te buigen met nog 15 minuten te spelen. Deze wedstrijd waren Lotte en Yorrin afwezig en als wissels waren Jorrit Zijlstra, Aniek en Esmee Simonis mee.

De basis aanval Jorn, Patrick, Nelleke en Sian. De verdediging Hans, Harjan, Anna en Esme. In de 1e helft Jorrit voor Hans en in de 2e helft Aniek voor Sian. Later weer terug gewisseld zodat alle spelers voldoende minuten hebben gemaakt.

Het was een fysieke wedstrijd waarin Noveas zich soms liet verleiden tot het maken van verkeerde keuzes of werd er niet goed ingespeeld op de ontstane situaties. Ondanks alles was dit een wedstrijd waarin zeer zeker meer mogelijkheden lagen om Westergo pijn te doen.

Al met al de 1e wedstrijd waarin er voldoende vertrouwen is getankt voor het vervolg van de Micro competitie.

Rust stand was 9-8 en uiteindelijk met pech verloren met 20-17.

Doelpunten gescoord door: Patrick 3x, Jorrit 2x, Esmee 2x, Jorn 2x, Harjan 2x, Hans 1x, Nelleke 1x, Anna 2x, Sian 2x.