Olympia ’22 1 – Noveas 1 (16-18) op 01-10-2022

Vooraf aangegeven dat Noveas wat recht had te zetten na vorige week.

Ondanks dat Noveas op 0-1 kwam door een afstandsschot van Jorn, ging het daarna niet goed daar Olympia uitliep naar een 5-1  voorsprong. Ondanks alle vreemde arbitrale beslissingen bleef Noveas vertrouwen houden in de wedstrijd. Door afstandsschoten van Patrick(3x), Harjan(1x) en een dlb van Sian kwam Noveas tot 7-6  terug en stond er een acceptabele tussenstand op scorebord bij de rust.

In de pauze een kort en bondig overleg en duidelijk afgesproken onze monden te houden, dit ondanks de vreemde beslissingen.

De 2e helft ging het scoren om en om en na 11 minuten was de stand 12-10. Afstandsschoten van Anna, Patrick, Lotte en Sian. Na wissel Aniek voor Nelleke ging Noveas vlot scoren en Yorrin en Lotte trokken destijds gelijk. Er werd daarna weer door beide teams om en om gescoord en na 20 minuten was de tussenstand 14-14.Doelpunten afstand van Jorn en Lotte. Na time out en met nog 10 minuten te spelen de vraag wie o wie gaat er winnen?  Van Anna middels een afstandsschot een 14-15 voorsprong. Helaas gelijk weer 15-15. Patrick scoorde door een afstandsschot 15-16 en nog 5 minuten op klok. Olympia scoorde weer 16-16 en waren er nog maar 4 minuten te spelen. In de 27e minuut scoorde Jorn middels een afstandsschot 16-17. De laatste minuten waren spannend en was Noveas de gelukkigste. In de 29e minuut scoorde Sian de bevrijdende voorsprong door een afstandschot 16-18.

Door goed samenspel, het onderlinge vertrouwen in elkaar stapte Noveas goed gemust in de auto voor de terugreis. Op naar de bekerwedstrijd a.s. woensdagavond tegen Sparta uit in Zevenhuizen.

Doelpunten van Patrick 5, Lotte, Sian en Jorn elk 3, Anna 2 en Harjan en Yorrin elk 1x.