Leonidas 1 – Noveas 1 (8 – 17) op 01-03-2022

De wedstrijd werd gespeeld in Oldeberkoop o.l.v. scheidsrechter M. Doorten uit Wapserveen. Door wintersport en Corona werd deze wedstrijd op de dinsdagavond 01-03-2022 ingehaald.

Noveas boekte een mooie verdiende overwinning namelijk 8-17. De 1e helft werd er wat stroef gespeeld en tot de tussenstand van 4-4 ging het scoren om en om. Naarmate de 1e helft vorderde liep Noveas steeds verder uit en stond er een ruststand van 6-10 op het scorebord. Halverwege de 1e helft kwam Jorrit Zijlstra, Patrick Bakker vervangen daar hij terugkomt van een blessure. In de pauze nog even wat aanwijzingen doorgenomen en vol goede moed begon Noveas weer in de basis opstelling. Hans, Harjan, Lotte en Anna in de aanval en Patrick, Yorrin, Nelleke en Sian in de verdediging. De scherpte en afronding werd ietsje minder aan beide kanten maar uiteindelijk werd er toch nog 7x gescoord. De opdracht om te voorkomen dat de 2e bal ingespeeld kon worden werd in deze wedstrijd goed uitgevoerd. In de 2e helft kwamen Jorrit Zijlstra, Peter Krol en Marloes Janssen binnen de lijnen voor Patrick, Hans en Nelleke. Noveas heeft 11x gescoord van afstand, 4 doorloopballen en 2 kleine kansjes. Doelpunten gescoord door Nelleke Kloosterman en Yorrin Gritter elk 4x, Harjan Keizer en Lotte van der Terp elk 3x, Hans Mulder, Anna Hofstra en Jorrit Zijlstra elk 1x. Al met al een verdiende overwinning van Noveas en een mooie opstap voor zaterdag als er tegen Stadskanaal gekorfbald moet worden.