SDO – Noveas 1 (14 – 14) op 23-10-2021

Deze wedstrijd werd tegen de koploper in Westerhaar gespeeld onder wederom mooie ideale weersomstandigheden.

Vanaf het begin zat Noveas lekker in de wedstrijd. Het korfbal veld had nog de oude grote afmeting wat betekende dat de opbouw op een andere manier moest gebeuren dan normaal. Gelukkig kon Hans Mulder ondanks dat hij de afgelopen dagen ziek was geweest toch de wedstrijd spelen. Tot aan de pauze had Noveas het heft in handen en werd er ruststand op het bord gezet van 6-7. Vlak voor de pauze liep Sian door een knietje een vervelende blessure op.

In de pauze als besproken wat doen we als Noveas met 3 spelers verder moeten spelen, daar al de 4 spelers dan mogen scoren. Met een geblesseerde Sian toch verder gespeeld bouwde Noveas na de rust een mooie score op en liep uit op SDO. Bij de tegenstander kwam er steeds meer irritatie en uiteindelijk gingen ze alles of niets spelen en vielen een aantal afstandsschoten nu net wel goed. Bij Noveas werden er nog 2 doelpunten afgekeurd. Zo als Noveas 2 wedstrijden in de laatste minuut nog scoorde, deed vandaag SDO dat. Gezien de gehele wedstrijd was een overwinning zeer zeker verdiend geweest. Het gehele team heeft met een tomeloze inzet gespeeld en nu nog 1 wedstrijd uit volgende week tegen Leonidas.

Doelpunten: Sian van der Terp 4x, Lotte van der Terp 3x, Nelleke Kloosterman 2x, Patrick Bakker 2x Anna Hofstra 1x, Harjan Keizer 1x en Yorrin Gritter 1x.