Noveas 1 – Lemmer (10-10) op 19-10-2021

Op dinsdagavond werd thuis de wedstrijd tegen Lemmer ingehaald.
Lemmer geen onbekende voor Noveas, daar beide teams elkaar door de jaren vaak genoeg tegenkomen tijdens de competitie wedstrijden.
Van de oude bekende tegenstander was eigenlijk niets meer over, de oudere spelers zijn allemaal vervangen door jonge korfballers, dus aan de inzet lag het niet.

Noveas had deze wedstrijd weer veel moeite om de gecreëerde kansen te verzilveren en daardoor werd Lemmer in de wedstrijd gehouden.
Na 20 minuten stond er een 2-1 voorsprong voor Noveas op het scorebord.
Dit zegt eigenlijk al genoeg te weinig doelpunten van beide teams.
De laatste 10 minuten werd er om en om nog gescoord en stond er een ruststand van 6-3 op het scorebord.

Na de pauze i.p.v. het 7e doelpunt te scoren ging Lemmer scoren en in de  12e minuut stond er een 7-7 op het scorebord. Het leek wel alsof de rollen waren omgedraaid en Noveas moest de bakens verzetten. Jorrit Zijlstra werd na 10 minuut in de aanval  voor Yorrin Gritter gewisseld om meer druk te zetten. De laatste 10 minuten kwam Yorrin weer in de ploeg voor Hans Mulder om in het andere vak meer druk te zetten.
In de pauze werd Marloes Jansen door Esmee Simonis vervangen.
Beide dames elk 1 helft i.v.m. de afwezigheid van Anna Hofstra.
Onze A spelers Esmee, Marloes en Jorrit hebben zeer verdienstelijk gespeeld.
De laatste 20 minuten hielden beide verdedigingen de boel goed dicht en met nog een kleine minuut te spelen kwam Noveas verdienstelijk terug tot een eindstand van 10-10, door een mooi afstandsschot van Harjan.
Punt gewonnen of verloren wie er bij waren mogen het zeggen.

De doelpunten in deze wedstrijd zijn gemaakt door Lotte van der Terp 3x, Harjan Keizer en Nelleke Kloosterman elk 2x, Sian van der Terp, Patrick Bakker en Esmee Simonis elk 1x.

Op naar de 2 laatste (uit) wedstrijden te beginnen a.s, zaterdag tegen de koploper SDO uit Westerhaar.