De Hoeve 1 – Noveas 1 (16-13) op 20-04-2024

We speelden vandaag onze tweede veldwedstrijd uit tegen De Hoeve. Na de winst tegen Roreko en een relatief onbekende tegenstander voor Noveas was de stemming voor de wedstrijd goed.

Aanval: Sian van der Terp, Aniek Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Yorrin, waarna De Hoeve wegliep naar 1-3. Vervolgens was het weer Yorrin die met een afstandsschot de aansluiting bracht. Helaas voor Noveas wist De Hoeve snel een punt te pakken, maar door twee punten van Lotte en Anna kwam Noveas langszij. Vlak daarna was het Aniek die zelf de voorsprong voor Noveas op het bord bracht. Harjan wist deze zelfs nog te vergroten. Na een strafworp tegen van De Hoeve wist ook Patrick te scoren, waardoor het verschil op twee punten bleef. Toen zette De Hoeve druk en wist men driemaal achter elkaar te scoren. Dit bracht de stand op 8-7. Door twee punten van Anna en Yorrin wist Noveas weer op voorsprong te komen. Tegen het einde van de eerste helft wist De Hoeve nog tweemaal te scoren en Noveas maar één maal door Anna, dit bracht de ruststand op het bord van 10-10.

Na de pauze was het De Hoeve die beter van start ging met twee punten op een rij. Lotte wist vervolgens de aansluitingstreffer te scoren, maar helaas liep De Hoeve daarna verder weg. Ook de inbreng van Jorrit en Esmee kon dit niet stoppen. Jorrit wist vervolgens weer een punt te pakken voor Noveas en zette de stand op 15-12. Tenslotte wisten beide partijen elke nog één punt te scoren, waarbij Yorrin met zijn score de eindstand van 16-13 op het bord zette.

Doelpunten: Yorrin Gritter 4 maal, Anna Hofstra 3 maal, Lotte van der Terp 2 maal, Harjan Keizer, Jorrit Zijlstra, Aniek Simonis en Patrick Bakker 1 maal.