Noveas 1 – Roreko 1 (14-13) op 06-04-2024

We speelden vandaag onze eerste veldwedstrijd thuis tegen Roreko, Deze streekderby staat garant voor een mooi affiche met vaak een spannende wedstrijd en dat was het vandaag zeker ook.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simonis, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Anna Hofstra, Lotte van der Terp, Patrick Bakker en Jorn Hofstra.

De score werd geopend door Noveas met een afstandsschot van Harjan Keizer, waarna Roreko wegliep naar 1-5. Toen was het tijd voor Noveas om een paar wissel toe te passen. Jorrit kwam in het veld voor Jorn. Hierna wist Lotte te scoren, gevolgd door een punt van Roreko. Vervolgens werd Jorn gewisseld voor Harjan en tenslotte werd Harjan gewisseld voor Patrick. Hiernaar wisten Sian en Esmee te scoren, gevolgd door twee scores van Roreko. Zo blijft Roreko een afstand houden van vier punten. Noveas zet voor de pauze nog een slotoffensief in en dat werpt zijn vruchten af met drie punten op een rij van Sian, Yorrin en Jorrit. Dit brengt de ruststand op het bord van 7-8.

Na de pauze was het Lotte die de stand gelijk wist te maken, waardoor de spanning weer volledig terug was. Helaas wist Roreko ook meteen weer een punt te maken. Daarna was het Veerle die wist te scoren, maar ook nu weer meteen gevolgd door een punt van Roreko. Vervolgens waren het Harjan en Jorn die de stand wisten om te zetten naar een voorsprong, maar ook dit was weer van korte duur, want nu wist Roreko met twee scores de stand weer te kantelen in hun voordeel. Tenslotte was het Noveas wat met een eindschot door Jorrit, Esmee en Yorrin de stand op 14-12 wist te zetten. Roreko scoorde het laatste punt van de wedstrijd en zette de eindstand van 14-13 op het bord.

Doelpunten: Harjan Keizer, Yorrin Gritter, Jorrit Zijlstra, Lotte van der Terp, Sian van der Terp en Esmee Simonis 2 maal, Jorn Hofstra en Veerle Beute 1 maal.