Vitesse 1 – Noveas 1 (13-10) op 24-09-2022

Wedstrijd werd gespeeld in Beilen o.l.v. Rein Oostra, die toevallig ook vorige week Noveas mocht fluiten. Na afloop was dan ook de vraag van de scheidsrechter hoe kan dit? De wedstrijd werd op een redelijke bespeelbaar veld gespeeld hoewel sommige spelers weinig grip hadden.

Noveas begon zeer voortvarend en kwam op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jorn (afstand) en Nelleke (kleine kans). Middels een strafworp kwam Vitesse terug op 1-2 en toen waren er 12 minuten gespeeld. Direct daarna scoorde Harjan 1-3 in de volgende aanval van afstand. Daarna stokte het scoren van Noveas en liep Vitesse uit tot een 5-3 voorsprong met de rust. 1e aanval Patrick, Jorn, Anna en Nelleke en verdediging Hans, Harjan, Sian en Lotte.

In de 1e helft wissel Yorrin voor Hans en Marloes voor Anna. In de 2e helft weer e.e.a (terug) gewisseld. Telkens als Noveas weer aanhaakte kwam Vitesse met een antwoord. Jorn scoorde gelijk 5-4 van afstand maar middels een strafworp kwam Vitesse gelijk weer op 6-4 en uit een kleine kans 7-4. Middels 3 afstandsschoten van Harjan, Jorn en Yorrin kwam er een tussenstand van 8-7 op het scorebord. Met nog een dikke 10 minuten te spelen was de vraag komt Noveas nog terug of niet. Helaas vizier stond niet genoeg op scherp en middels een afstandsschot van Yorrin en een kleine kans van Nelleke 12-10 en met nog 1 minuut te gaan alles of niets werd het niets maar Vitesse scoorde nog wel een keer en zo verloor Noveas deze wedstrijd met 13-10.

Op naar woensdagavond voor de bekerwedstrijd om 20.00 uur thuis tegen 3e klasse KVW 22 .