Noveas 1 – Vitesse (Be) 1 (14-19) op 10-02-2024

We speelden vandaag thuis tegen Vitesse. Normaal gesproken een lastige opgave voor ons, maar we gingen vol goede moed de wedstrijd in.

Aanval: Sian van der Terp, Esmee Simons, Harjan Keizer en Yorrin Gritter. Verdediging: Aniek Simons, Lotte van der Terp, Nieko de Jong en Patrick Bakker. Op bank zaten Peter Krol, Adrie Heinhuis, Johan de Vries en Veerle Beute.

De score werd na vijf minuten geopend door Yorrin met een afstandsschot voor Noveas, meteen gevolgd door een punt voor Vitesse. Noveas zet goed door en weet weer een punt te maken, ditmaal door een afstandsschot van Patrick. Helaas ook ditmaal snel gevolgd door twee punten van Vitesse. Yorrin maakt de gelijkmaker door een afstandsschot en zet de stand op 3-3. Vervolgens volgen een paar minuten zonder punten gevolgd door een klein kansje voor Nieko die raak schiet. Helaas ook ditmaal wederom gevolgd door twee punten voor Vitesse. Harjan weet vervolgens de stand gelijk maken. Vitesse weet vervolgens weer te scoren en maakt 5-6. Dit maal gevolgd door twee punten voor Noveas van Patrick en Harjan. Vitesse gaat door en weet de rust te bereiken met een kleine voorsprong van 10-11.

Vlak na de pauze weet Vitesse door te drukken en loopt het in tien minuten uit naar 12-18. In de volgende vijf minuten weet alleen Vitesse nog een punt te maken. Met nog vijftien minuten op de klok probeert Noveas het nog een keer. Ze weten alleen elkaar en de korf maar moeilijk te vinden met als resultaat twee punten voor Noveas. Met nog een dikke vijf minuten op de klok hebben de partijen de eindstand al op de klok staan van 14-19.

Doelpunten: Lotte van der Terp, Yorrin Gritter en Harjan Keizer 3 maal, Patrick Bakker en Esmee Simonis 2 maal, Nieko de Jong 1 maal.