Noveas 1 – Vitesse (Be) 1 (12-24) op 07-10-2023

Gehavend Noveas schiet tekort tegen Vitesse

Zonder de zieke Anna en Jorn Hofstra heeft Noveas 1 het in eigen huis moeilijk tegen Vitesse en eindigt na een 5-11 ruststand in 12-24.

Noveas begint in de eerste aanval met gelegenheidsaanvoerder Esmee Simonis, Veerle Beute, Harjan Keizer en Jorrit Zijlstra en in de verdediging met Aniek Simonis, Sian van der Terp, Patrick Bakker en Yorrin Gritter. Noveas opent de score al in de eerste minuut met een doorloop van Esmee Simonis. Daarna neemt Vitesse het initiatief over en loopt uit tot 1-5 voor Noveas weer iets terugdoet. De thuisploeg weet terug te komen tot 3-6, daarna gaat Vitesse stug door naar 3-10. Bij Noveas lossen dan Linsey Breurkes en Robbert-Jan van der Steen Veerle Beute en Harjan Keizer af met nog acht minuten te spelen tot de rust. Die rust komt met een stand van 5-11.

Na de thee begint Noveas weer met Beute en Keizer binnen de lijnen. Twee strafworpen van Esmee Simonis in twee minuten brengen direct een iets dragelijkere 7-11 stand op het scorebord. Noveas weet die marge even vol te houden: 8-12 en 9-13 via Patrick Bakker en weer Esmee Simonis. De gasten lopen uit tot 10-16 wanneer Patrick Bakker en Sian van der Terp na een kwartier spelen de stand terugbrengen tot 12-16. Dan blijkt de koek op bij Noveas qua scoren en is het Vitesse dat gestaag de score uitbreidt tot de 12-24 eindstand.

Na deze nederlaag rest Noveas op het veld volgende week nog de uitwedstrijd tegen NKC uit Marum.

Doelpuntenmakers: Esmee Simonis 5, Yorrin Gritter, Jorrit Zijlstra en Patrick Bakker 2, Sian van der Terp 1.