EKC 2000 1 – Noveas 1 (08-12) op 09-05-2023

Aanval Yorrin Gritter, Jorrit Zijlstra, Lotte van de Terp en Nelleke Kloosterman. Verdediging Jorn Hofstra, Hans Mulder, Anna Hofstra en Sian van de Terp.

Met veel zin zijn we afgereisd naar Emmen. De ploeg ligt ons goed en het balletje viel in de thuiswedstrijd onze kant op. Een echt wedstrijd voor de koppositie want hun konden dan op dezelfde hoogte komen en wij konden 4 punten loskomen. Vooraf is ons duidelijk gemaakt dat wij direct mee moeten scoren en niet achter de feiten aan moeten lopen.

Direct was duidelijk dat de scheidsrechter veel liet doorgaan in het veld en daardoor kregen wij niet veel vrijeballen of strafworpen in het begin. Wij kwamen eerst op 2 punten achterstand. Daarna door een doorloopbal van Anna kwamen wij nog op 1 punt achterstand te staan. Door in de volgende aanval een mooi afstandsschot van Sian kwamen we weer gelijk. En de aanvallen daarna kwam Lotte lekker op dreef met 2 afstandsschoten. Toen kwam EKC terug met 1 doelpunt. Maar toen kwam Anna weer met een doorloopbal en Nelleke maakte de voorsprong nog wat groter met 1 doelpunt toen stond het 3-6 na 20 minuten gespeeld in de eerst helft. Maar toen deed EKC wel wat terug met 1 ver afstandsschot. Maar Sian deed hetzelfde om de stand weer naar 4-7 te trekken. En nog met 1 afstandsschot van Jorn werd de Ruststand 4-8.

Na de rust begon Noveas gelijk goed, want Jorrit kreeg gelijk een kans met een doorloopbal en die maakte hij om de afstand gelijk nog groter te maken. Maar toen maakte EKC gelijk 2 doelpunten achter elkaar om de stand weer iets spannender te maken en toen was de stand 6-9. Maar toen na een hele lange tijd maakt Jorn nog een stand schot en was de stand weer 4 verschil en toen daarna Yorrin ook nog 2 keer achter elkaar scoorde was de wedstrijd gespeeld. EKC maakt nog wel 2 doelpunten maar dat was de laat en de wedstrijd was afgelopen. De eindstand is 8-12.

Score verloop doelpunten: Anna 2, Yorrin 2, Lotte 2, Jorn 2, Sian 2, Nelleke 1, Jorrit 1.