Noveas 1 – Leonidas 1 (18-9) op 25-03-2023

Aanval: Esmee Simonis, Nelleke Kloosterman, Harjan Keizer en Jorrit Zijlstra. Verdediging: Sian van der Terp, Anna Hofstra, Jorn Hofstra en Hans Mulder.

Zaterdag avond 25 maart om 20:15 mocht Noveas het weer opnemen tegen Leonidas. Een wedstrijd dat elke keer weer voor spanning en sensatie zorgt. Noveas begon sterk aan wedstrijd door 3 snelle punten te scoren. Leonidas moest antwoorden en begon ook te scoren. De stand was toen 3-2. Jorrit Zijlstra maakte er 4-2 van door een mooi afstandsschot en Sian van de Terp bracht de stand naar 5-2 door een goede doorloopbal. Leonidas scoorde ook weer, zodat de stand naar 5-3 ging. Harjan Keizer bracht de stand even later naar 7-3 door 2 mooie afstandsschoten en Jorn Hofstra schoot er ook nog 1 in van afstand aan het einde van de eerste helft. Waardoor de spelers gingen rusten met een 8-3 tussenstand in het voordeel van Noveas. Leonidas kwam niet slecht uit de kleedkamer. De stand was na de rust al gauw 8-5 door 2 snelle treffers. Esmee Simonis verbrak de flow van Leonidas door een strafworp te verzilveren. Leonidas scoorde er daarna nog 1. De stand was toen 9-6. Toen werd Noveas wakker. De stand veranderde toen naar 15-6 door Anna Hofstra met een paar mooie doorloopballen, Esmee Simonis met een aantal goede afstandstreffers en Jorn Hofstra met een verre treffer. Leonidas stopte de reeks door 2 punten te scoren, zodat de stand naar 15-8 ging. Na die 2 treffers deden Esmee Simonis een Jorn hofstra nog even de kers op de taart door er samen nog 3 te scoren. In de laatste minuten wist Leonidas er nog 1 te scoren. De uitslag van de wedstrijd was een 18-9 overwinning voor Noveas.

Doelpuntenmakers Noveas: Esmee Simonis (zesmaal), Jorn Hofstra (driemaal), Harjan Keizer (driemaal), Sian van der Terp (tweemaal), Anna Hofstra (tweemaal), Nelleke Kloosterman en Jorrit Zijlstra (elk een maal).