Noveas 1 – De Waterpoort 1 (17-22) op 10-12-2022

Vooraf over de tegenstander gesproken dat gevaar bij de heren moest weg komen. Deze wedstrijd is die voorspelling helaas wel uitgekomen, vanuit alle hoeken en standen werd er raak geschoten.

De wedstrijd begon in een zeer vlot en hoog tempo en na 13 minuten stond er een 5-5 tussenstand op het scorebord. In die tussentijd was er al van alles gebeurd qua korfbalspel.

Daarna ging het scoren verder gelijk op en ondanks dat Waterpoort uitliep lukte het Noveas om 1 minuut voor de pauze wederom terug te komen tot 10-10. Feitje is wel dat de eerste 8 doelpunten allemaal gescoord werden door de dames. Helaas scoorde Waterpoort uit de laatste aanval voor de pauze nog 1x zodat de tussenstand 10-11 was.

In de pauze gewezen op de mogelijkheden daar er in deze wedstrijd niet gefloten werd voor verdedigend schieten. Wat Waterpoort lukte dat lukte ook bij Noveas toen.

Helaas lukte het Noveas niet om de bakens te kunnen verzetten en bleef men achter de feiten aanlopen. Voor de 2e helft werd er gezegd ze gaan straks wel vallen, maar helaas pakte dit niet zo uit.

Al met al tegen een nederlaag opgelopen waarbij  de spelers weer het nodige hebben geleerd en ervaren en ondanks de vrij forse uitslag stond er 2 minuten nog te spelen een 17-20 stand op scorebord, uiteindelijk moegestreden verloren met 17-22.

Aanval Lotte, Nelleke, Patrick en Jorn. Verdediging Sian, Anna, Harjan en Hans. Deze wedstrijd hebben Jorrit Zijlstra en Malon Hermans beiden de nodige minuten gespeeld als invallers tijdens de wedstrijd.

Gescoorde punten: Anna 4, Sian en Lotte elk 3, Jorn, Harjan en Jorrit elk 2 en Patrick 1x.