Noveas 1 – Leonidas 1 (15-15) op 19-03-2022

Deze wedstrijd werd gespeeld in de Waterwijck olv scheidsrechter H. Kallenkoot uit de Lemmer.

Het was een wedstrijd met 2 totaal verschillende helften. Wat de einduitslag niet doet vermoeden. Ondanks de aanwijzingen en de bespreking vooraf ging Noveas niet goed van start en was het Leonidas die Noveas in de wurggreep had. Gelukkig voor Noveas had Leonidas het afronden van kansen niet op scherp staan. Er stond dan uiteindelijk ook een ruststand van 2-5 op het scorebord. Dit gaf wel aan dat Noveas niet goed in de wedstrijd zat. In de pauze het e.e.a. besproken en nieuwe afspraken gemaakt en daarbij de intentie om de strijd vol aan te gaan. Het werd eerst nog 2-6 en toen begon Noveas met scoren en de schroom van zich af te gooien. Er kwam vertrouwen en meer uitstraling door het team en middels diverse wissels heeft Noveas getracht de bakens te verzetten. Esmee Simonis kwam in de 2e helft erin voor Nelleke Kloosterman, Aniek Simonis voor Sian van der Terp en Peter Krol voor Harjan Keizer. Tot aan het eind bleef de wedstrijd spannend en was het niet te zeggen wie er zou gaan winnen. De beslissingen van de scheidsrechter werden ook niet altijd begrepen maar ondanks dit waren de laatste minuten een paar die voor heel veel verrassende wendingen zorgden. Het ging van 12-12 naar 12-14 toen weer gelijk 14-14 en de 2 laatste minuten werd er door beide teams elk nog 1x gescoord en zo de eindstand 15-15.Gezien het totale wedstrijdplaatje was dit een terechte uitslag.

Doelpunten gescoord door Yorrin Gritter en Lotte van der Terp elk 3x, Sian van der Terp, Hans Mulder en Anna Hofstra elk 2x en Harjan keizer, Nelleke Kloosterman en Esmee Simonis elk 1x