Noveas 1 – EKC (13-17) op 16-10-2021

Wedstrijd op sportpark van Noveas stond onder leiding van arbiter W. De Haan.

Vooraf was Noveas gewaarschuwd voor de fysieke sterke tegenstander uit Emmen. Tegen dit fysieke spel was Noveas niet opgewassen. Doordat er voldoende strafworpen terecht werden gegeven bleef Noveas in het spoor van EKC. Maar telkens als er weer gelijk werd gescoord lukte het de tegenstander weer om uit te lopen. Doordat Noveas meerdere strafworpen onbenut liet bleef men achter de tegenstander aanlopen. In de 2e helft kwam Yorrit Zijlstra in de ploeg voor Harjan Keizer, wegens een lichte blessure. En paar minuten voor het einde moest Adrie Heinhuis, Yorrin Gritter vervangen wegens een blessure. De laatste 10 minuten 13-15 en gelukte het de aanval maar niet om een gaatje te vinden in de korf.  5 minuten voor het einde liet Noveas een doorloopbal onbenut en dan wel een score aan de andere kant. Uiteindelijk eindstand 13-17. Er had meer in gezeten, maar het mocht niet zo zijn. Gauw de knop omzetten daar er dinsdagavond thuis om 20.00uur tegen Lemmer de inhaalwedstrijd moet worden gespeeld.

Doelpunten vandaag gemaakt door Sian van der Terp 5x, Lotte van der Terp 4x, Harjan Keizer 3x  en Yorrin Gritter 1x

Voor het uitgebreide verslag verwijs ik naar de maandag editie van de Steenwijker Courant. Korfbalverslaggever Arent Waaier zal dan zijn stuk plaatsen.

Na de wedstrijd zijn de jeugdteams ( 4 teams) welke herfst kampioen waren geworden in het zonnetje gezet, allemaal een leuk aandenken gekregen en een lekkere snack aangeboden. Noveas kan en mag trots zijn op deze jeugdspelers, hun trainers, coaches en begeleiders.