Zaterdag 23 november 2019
Lemmer 1 – Noveas 1

Aanval: Anna Hofstra, Samantha Taam, Yorrin Gritter en Hans Mulder
Verdediging: Lotte van der Terp, Femke Willems, William Smit en Patrick Bakker

Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd van het zaalseizoen, na de nederlaag van Noveas tegen Lemmer op het veld voor de beker, wilde Noveas deze keer de pot winnen en ging met volle moed richting Lemmer.

Noveas opende de score door twee afstandsschoten van Anna Hofstra op nagenoeg dezelfde plek, waardoor Noveas de voorsprong pakte met 0-2. Uit de volgende aanval van Noveas viel nog een doelpunt, 0-3, Lemmer kwam met een antwoord in de direct aansluitende aanval, 1-3. Noveas breidde de voorsprong uit doormiddel van twee afstandsschoten van Yorrin Gritter, 1-5. Vervolgens volgde de 2-5 en 2-6. Na dit moment leek Noveas even hun concentratie te verliezen, want Lemmer kwam vrij snel weer op 1 doelpunt verschil, 5-6. Het antwoord van Noveas hierop liet niet lang op zich wachten, 5-7. Nadat de 6-8 was gevallen, wederom uit de handen van Yorrin Gritter, kwam Lemmer weer op gelijke hoogte, 8-8. Noveas bleef wel het voortouw nemen, nadat Noveas een doelpunt maakte kwam Lemmer weer terug, 9-9, 9-10, Noveas nam weer twee punten voorsprong, 9-11, dit leek ook de pauzestand te worden, maar uiteindelijk vocht Lemmer zich weer terug en gingen de ploegen de pauze in met 12-12 op het scorebord.

Ook in de tweede helft pakte Noveas als eerste de voorsprong, 12-13. Lemmer pakte daarna voor de eerste keer in deze wedstrijd het voortouw, na de gelijkmaker, 13-13, viel ook de 14-13. De stand kwam de hele tijd weer terug op een gelijkspel, totdat Lemmer na de 17-16 een verschil maakte van twee doelpunten, 18-16. Lemmer vergrootte het verschil met 1 doelpunt, waardoor de stand op 19-16. Na een doelpunt van Noveas, 19-17, sloeg Lemmer een gat van 5 doelpunten verschil, 22-17. Ook de 22-18, viel kort hierna. Door een grote blessure aan de kant van Lemmer, werd de wedstrijd stilgelegd, toen de speler uiteindelijk het veld had verlaten kon de wedstrijd weer hervat worden met nog 5 minuten te spelen. In deze minuten vielen nog 3 doelpunten, 1 aan de kant van Lemmer en daardoor 2 aan de kant van Noveas. Dit zorgde voor een eindstand van 23-20.