Noveas 1 – Harich 1 (15-13) op 28-01-2023

Aanval: Anna Hofstra, Sian van der Terp, Jorn Hofstra en Hans Mulder. Verdediging: Nelleke Kloosterman, Lotte van der Terp, Patrick Bakker en Harjan Keizer

In verband met een blessure kon Yorrin Gritter niet spelen. Op de bank zaten Esmee Simonis en Jorrit Zijlstra als versterking, beiden hebben speelminuten gemaakt.

De eerste aanval van Harich werd afgesloten met een doelpunt, hiermee opende Harich de score, 0-1. Niet lang daarna kwam er een antwoord van Noveas, via de handen van Jorn Hofstra, 1-1. Harich nam in het begin het voortouw en bracht de score tot 1-2. De 2-2 volgde via Harjan Keizer, waarna de score bij beide ploegen stil kwam te liggen. Zo’n 10 minuten lang vielen er geen doelpunten. Wanneer er wel doelpunten vielen was dit aan beide kanten, 3-3, 4-4. Er werd hard gestreden aan beide kanten, en helaas niet beloond met veel doelpunten. Nadat Noveas even twee punten losstond met 6-4, kwam Harich toch terug naar 6-6. Hiermee gingen beiden ploegen de rust in.

Ook in de tweede helft bleef de stand gelijk op lopen. Maar wel nam Noveas dit keer meer het voortouw. Er gingen meer doelpunten vallen, waarna de stand met nog 5 minuten te spelen 14-13 was. De spanning was goed te merken, na een lange aanval van Harich, zonder een doelpunt, mocht Noveas weer aanvallen. Deze aanval werd benut en met 15-13 gingen de ploegen de laatste minuut in. In de laatste minuut zijn er nog meerdere pogingen geweest aan beide kanten, maar de stand bleef op 15-13 hangen. Het was een zware wedstrijd, Noveas heeft hard gevochten en heeft de punten in Steenwijk gehouden.

Doelpuntenmakers: Jorn Hofstra 4, Harjan Keizer 3, Hans Mulder 2, Lotte van der Terp 2, Sian van der Terp, Nelleke Kloosterman, Anna Hofstra en Patrick Bakker.