Leonidas 1 – Noveas 1 (18-16) op 21-01-2023

Deze wedstrijd was er een van de te veel gemiste kansen.

Wedstrijd stond onder leiding van dhr. J.B.F. Veldhuis een jonge scheidsrechter die goed floot en Dirks duels liet zijn. Mooi om te zien dat beide ploegen hier goed mee om gingen.

In het begin al vrij vlot time out daar Noveas mee ging in de strijd met de tegenstander in plaats van te gaan temporiseren. De 1e helft stond er halverwege een 9-2 tussenstand op het scorebord. Noveas herpakte zich ging beter de kansen afronden en uiteindelijk een ruststand van 10-6 voor Leonidas.

De 2e helft vol goede moed begonnen maar telkens als Noveas scoorde werd er gelijk door Leonidas ook weer gescoord. Uiteindelijk terug tot 12-9 maar gelijk weer 13-9 en zo ging het door. Met nog een kleine 3 minuten te spelen een stand van 17-15. De aanval erop helaas geen 17-16 maar werd het 18-15 en uiteindelijk werd in de slotfase nog 1x gescoord.

Een nederlaag die niet had gehoeven daar vizier niet op scherp stond, strafworpen, doorloopballen en kl. kansjes werden er gemist en ook vele afstandsschoten bij Noveas uit de korf en bij Leonidas lukte alles ook qua afstandsschoten.

Doelpunten: Lotte 5, Yorrin en Jorn elk 3, Sian 2 en Anna, Patrick en Nelleke elk 1x.