Noveas 1 – De Pein (13 – 35) op 05-02-2022

Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de te verwachten kampioen die al meerdere jaren bezig is om hoger op te komen met het wedstrijdkorfbal. De laatste jaren hebben zij zich met een aantal zeer goede spelers versterkt en ondanks dat het ruime nederlaag werd voor NOVEAS kunnen wij als team hier wel weer verder mee in de ontwikkeling van de spelers.

Deze wedstrijd moest NOVEAS 2 basis spelers missen te weten Sian van der Terp (sportblessure) en Patrick Bakker (ziekte) waardoor de basis opstelling aangepast moest worden.
Hans Mulder, Jelmer de Graag, Lotte van der Terp en Anna Hofstra vormden het 1e
aanvalsvak en Harjan Keizer, Yorrin Gritter, Nelleke Kloosterman en Aniek Simonis de 1e
verdediging.

In het begin stond NOVEAS goed en begon zeer geconcentreerd en fel aan de wedstrijd en na 10 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord. Doelpunten van Lotte en Yorrin beiden van
afstand. De volgende 10 minuten liep de Pein uit naar een tussenstand van 2-10, door vele
afstandsschoten en 2 strafworpen. De laatste 10 minuten van de 1e helft pakte NOVEAS het scoren weer op en stond er een tussenstand van 6-18 op het scorebord. Doelpunten van NOVEAS Anna 2x afstand, Yorrin afstand en Harjan kleine kans.

Na de pauze werd Aniek vervangen door Esmee Simonis en Jelmer door Peter Krol.
Helaas kon NOVEAS de wedstrijd niet laten kantelen en ging de Pein door met waar ze mee waren geëindigd de 1e helft namelijk scoren van afstand. Na ruim 10 minuten spelen een tussenstand op het scorebord van 10-24. Anna 2x, Harjan en Lotte elk 1x allen van afstand. De laatste 20 minuten was de honger nog niet gestild bij de Pein en ging men door met scoren van afstand.
In de 48e minuut scoorde NOVEAS het laatste doelpunt door Nelleke met een doorloopbal, de doelpunten daarvoor waren van Anna. Einde wedstrijd 13-35. De Pein heeft deze wedstrijd door makkelijk te scoren van afstand (28 stuks) ruim en zeer zeker verdiend gewonnen. Ondanks dat de verdediging er soms boven op zat lukte het niet om het scoren van de tegenstander te beletten.

Op naar volgende week de uitwedstrijd tegen Leonidas in Noordwolde. Als er dan met de instelling van vanavond en er ruim wordt gespeeld dan is een overwinning zeer